Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybna w sosie z serkiem topionym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 500 g
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
śmietana 30% 1 op
pietruszka natka 1 pęczek
olej do smażenia
mąka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybna w sosie z serkiem topionym

Dorsze umyć, osuszyć na ręczniku papierowym, pokroić na pół. Oprószyć mąką z dwóch stron. Patelnię nagrzać wlać olej i na gorący olej włożyć rybę, smażyć krótko z dwóch stron. Odłożyć rybę na bok. Formę żaroodporną dużą wysmarować masłem, wyłożyć na nią rybę.

Do rondelka wlać śmietanę, gotować na małym ogniu, dodać serki topione, gotować aż serki się roztopią, na koniec dodać pokrojoną pietruszkę. Sos śmietanowy z serkami wylać na rybę do formy żaroodpornej.

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 - 25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 12.02.2015 10:45
brzmi smacznie
Sysia 23.12.2022 10:50
A smakuje jeszcze lepiej
Magda24 17.12.2012 20:51
super:)
owca441 17.12.2012 20:18
rewelacyjna
Noruas 17.12.2012 18:18
pyszne, już sobie dodałam i wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak