Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z mintaja 500 g
kapusta 500 g (młoda)
koperek 1 pęczek
pomidorki koktajlowe 200 g
cebula 1 szt
pieczarki 200 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
papryka czerwona 1 szt
bulion warzywny 100 ml
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybna

Filety mielimy ,dodajemy jajka ,bułkę tartą ,posiekany koperek i wyrabiamy masę. Do smaku doprawiamy solą o pieprzem. Połową masy oklejamy ścianki dużej keksówki.
Cebulę ,kapustę siekamy i podsmażamy razem z pokrojonymi pieczarkami ,pomidorkami i pokrojoną w kostkę papryką na oliwie. Zalewamy bulionem i dusimy do odparowania płynu. Kapustę studzimy i mieszamy z pozostałą masą rybną ,którą przekładamy do keksówki. Całość pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Zapiekanka smakuje na ciepło ,jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 28.04.2015 09:13
Już mi się podoba ta zapiekanka, a jeszcze nie próbowałam :))
RenataZ-et 27.04.2015 21:05
rewelacyjny pomysł
Edith85 27.04.2015 17:09
wygląda smakowicie
Betina#45 27.04.2015 16:37
Wspaniały przepis ! :)
Jadwiga/Jaga85 27.04.2015 16:09
smakowicie wygląda!
olkaaa 27.04.2015 12:47
brzmi ciekawie
Monika78 27.04.2015 12:41
Bardzo fajna propozycja dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak