Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rosyjska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 4 torebki
pierś z indyka 1 kg
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
oliwa
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziarenek
Bulion grzybowy 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rosyjska

Kaszę ugotować w rosole z kostki, odcedzić i wymieszać z 5 łyżkami oliwy z oliwek. Cebulę posiekać i podsmażyć. Mięso podzielić na mniejsze części i ugotować z listami laurowymi, pieprzem, zielem angielskim i solą. Ugotowane mięso pokroić w kostkę, wymieszać z cebulą i kaszą. Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem i przełożyć zapiekankę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać 20 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.12.2013 08:36
fajna zapiekanka
Granita 29.05.2013 09:10
ciekawe danie
olkaaa 27.03.2013 07:28
ciekawa propozycja
Grazyna0211 18.12.2012 14:00
smacznie się zapowiada
barbara11561 05.09.2012 09:23
ciekawa
Kuchareczka2 02.07.2012 09:11
uwielbiam takie zapiekanki
alaaa 15.06.2012 22:24
ciekawie się zapowiada
Mariusz10 31.10.2011 18:15
fajna
Ania67 01.09.2011 10:40
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak