Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka Porowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 250 ml
jaja 2 szt
pieczarek (świeżych lub ze słoika) 40 dag
por (biała część) 1 szt.
makaron rurki 50 da
boczek 10 dag
ser gouda 10 dag
papryka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka Porowa

Kroki postępowania

1
Pieczarki obsmażamy dodajemy posiekane pory (na skos)Smażymy ok. 3 minuty dodajemy do tego pokrojoną paprykę w kostkę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem .
Krok 1 - Zapiekanka Porowa foto
2
Do garnka wlewamy śmietanę i jajka gotujemy wsypujemy makaron i gotujemy 5 minut. Następnie dodajemy smażone warzywa Doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Zapiekanka Porowa foto
3
I wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego. Układając na wierzchu usmażony boczek w plastrach . Następnie dokładnie przykrywamy go serem.
Krok 3 - Zapiekanka Porowa foto
4
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy 20 minut.


Smacznego:)
Krok 4 - Zapiekanka Porowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 21.10.2012 15:10
Jedno z moich ulubionych warzyw :)
Betka 20.09.2012 07:42
mniam mniam- świetna jest;)
Ewa6274879 19.09.2012 23:31
podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak