Zapiekanka pomidorowa

Zapiekanka pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • torebka zupy pomidorowej

    1
  • Makaron kolanka

    200 g
  • olej

    2 łyżki
  • mała puszka kukurydzy

    1
  • pomidory

    2
  • pieprz

  • ser ementaler

    100 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zupę przygotowujemy wg,przepisu w 400ml wody .Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu ,cukinię kroimy na talarki i podsmażamy na oleju .Doprawiamy kucharkiem i pieprzem.Kukurydzę odsączamy z zalewy.Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry,kroimy w kostkę .Zupę pomidorową łączymy z makaronem ,cukinią i kukurydzą .Przekładamy do naczynia do zapiekania .Na wierzchu układamy pomidory,posypujemy serem.Wstawiamy do nagrzanego do 200* C piekarnika .Zapiekamy 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 16.03.2013 07:29
rewelacyjna
ewaa 26.06.2012 21:05
pychotaaa
barbara11561 03.05.2012 09:22
bardzo ciekawy przepis:)
ben-ka 27.11.2011 09:17
A to ciekawe!:)
Anna133 20.08.2011 06:46
nie robiłam
MAŁY 17.02.2011 13:16
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat