Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

torebka zupy pomidorowej 1
Makaron kolanka 200 g
olej 2 łyżki
mała puszka kukurydzy 1
pomidory 2
pieprz
ser ementaler 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka pomidorowa

Zupę przygotowujemy wg,przepisu w 400ml wody .Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu ,cukinię kroimy na talarki i podsmażamy na oleju .Doprawiamy kucharkiem i pieprzem.Kukurydzę odsączamy z zalewy.Pomidory sparzamy i obieramy ze skóry,kroimy w kostkę .Zupę pomidorową łączymy z makaronem ,cukinią i kukurydzą .Przekładamy do naczynia do zapiekania .Na wierzchu układamy pomidory,posypujemy serem.Wstawiamy do nagrzanego do 200* C piekarnika .Zapiekamy 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 16.03.2013 07:29
rewelacyjna
ewaa 26.06.2012 21:05
pychotaaa
barbara11561 03.05.2012 09:22
bardzo ciekawy przepis:)
ben-ka 27.11.2011 09:17
A to ciekawe!:)
Anna133 20.08.2011 06:46
nie robiłam
MAŁY 17.02.2011 13:16
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak