zapiekanka po żydowsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron wstążki

    25 dkg
  • jajka

    4 szt
  • cukier puder

    15 dkg
  • cukier wanliiowy

    1 szt
  • skórka z otartej cytryny

  • ser biały

    50 dkg
  • śmietana

    25 dkg
  • mleko

    1,2 szkl
  • rodzynki

    2 łyż
  • olej

    1 łyż
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron ugotować al dente. Jajka ubić z cykrem n apuch dodac pokruszony ser,śmeitane i mleko oraz skórkę. Wszystko razem zmiksowąc wymiszać z makaronem i rodzynkami i przełożyc do formy zapiec w piekarniku ok 50 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 08.11.2010 20:49
takiej nie próbowałam - jest super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat