Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka po włosku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie 2
olej
cebula
puszka pomidorów bez skórki
sól i pieprz
Trochę tymianku i oregano
żółty ser
kiełbasa kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka po włosku

Cukinię pokrojoną w plastry podsmażyć na oleju. na osobnej patelni zeszklić cebulę i dodać kiełbasę. Dodać pomidory wraz z zalewą. Przyprawić do smaku dodając także zioła. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym kiełbasę i cukinię wierzch grubo posypać serem żółtym. Zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak