zapiekanka na krakersach

zapiekanka na krakersach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    1 pacz
  • pierś z kurczaka bez kości

  • papryka

    3 szt
  • starty ser

    5 dag
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś pokroić w kostkę oprószyć solą i pieprzem ,oregano i obsmażyć na oleju.Paprykę można czerwoną ,ale można też po jednej czerwoną ,żółtą i zieloną pokroić na cząstki.W żaroodpornym naczyniu i ułożyć krakersy ,najlepsze są prostokątne,na krakersy warstwa papryki i mięso ,znowu resztę papryki i mięso ,całość posypać żółtym serem.Piec 20 minut w 190 stopniach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

noculos

21.06.2012 20:33
fajne

noculos

21.06.2012 20:33
fajne

noculos

21.06.2012 20:33
ciekawe

noculos

21.06.2012 20:33
ciekawe

noculos

21.06.2012 20:33
ciekawe

noculos

21.06.2012 20:33
ciekawe

noculos

21.06.2012 20:33
ciekawe

IZABELA29

07.05.2012 08:04
fajne

ben-ka

06.05.2012 20:09
dla mnie to całkowita nowość.

olkaaa

22.04.2012 09:50
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat