Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka mięsno- ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 400 g
purée ziemniaczane 400 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
czosnek 4 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
ser żółty 150 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka mięsno- ziemniaczana

Cebulę obrać i pokroić w kostkę zeszklić na oleju,dodać posiekany czosnek .Mięso mielone dodać do cebulki i lekko podsmażyć dodać sól i pieprz.Następnie dodać pokrojoną w kostkę papryke.i całość chwilę posmażyć.
W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem wyłozyć dno purre ziemniaczanym,na ziemniaki wyłożyć mięso,posypać natką pietruszki i połową startego sera.Całość przykryć resztą purre ziemniaczanego i posupaś resztą sera.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i zapiec ok 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.03.2015 12:32
pychota taka zapiekanka
luna76 13.03.2015 20:06
mniam!!! to jest na pewno pyszne!!!
Skotka 05.03.2015 15:15
Pyszny obiad:)
misia53 05.03.2015 11:33
zapiekanki ogólnie lubię , muszę twojej wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak