Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsna z ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 80 dkg
cebula
ziemniaki 1 kg
ser żółty 30 dkg
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsna z ziemniakami

Umyte mięso mielimy maszynką do mięsa. Cebulę obieramy i siekamy. Łączymy mięso z posiekaną cebulką i doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Ziemniaki obieramy i kroimy na talarki. Ser kroimy na plasterki. Do naczynia żaroodpornego dajemy na przemian mięso, ziemniaki. Ziemniaki posypujemy kucharkiem i pieprzem. Na górze powinno znajdować się warstwa mięsa a na nią nakładamy plastry sera. Przygotowaną zapiekankę dajemy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 45 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.01.2014 01:09
bardzo lubię zapiekanki mięsno-ziemniaczane
caralajna 28.09.2013 08:52
smaczny i pożywny obiad
Katarzyna59 06.08.2013 10:10
bardzo smaczna zapiekanka
mirosława4 22.07.2013 14:30
bardzo lubię takie proste i szybkie zapiekanki a twoja tak się zapowiada :)
RenataZ-et 17.11.2012 11:34
pyszna
BeataJ 13.08.2012 21:01
szybki i sycący obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak