Zapiekanka mięsna z ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    80 dkg
  • cebula

  • ziemniaki

    1 kg
  • ser żółty

    30 dkg
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięso mielimy maszynką do mięsa. Cebulę obieramy i siekamy. Łączymy mięso z posiekaną cebulką i doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem. Ziemniaki obieramy i kroimy na talarki. Ser kroimy na plasterki. Do naczynia żaroodpornego dajemy na przemian mięso, ziemniaki. Ziemniaki posypujemy kucharkiem i pieprzem. Na górze powinno znajdować się warstwa mięsa a na nią nakładamy plastry sera. Przygotowaną zapiekankę dajemy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 45 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 01.01.2014 01:09
bardzo lubię zapiekanki mięsno-ziemniaczane
caralajna 28.09.2013 08:52
smaczny i pożywny obiad
Katarzyna59 06.08.2013 10:10
bardzo smaczna zapiekanka
mirosława4 22.07.2013 14:30
bardzo lubię takie proste i szybkie zapiekanki a twoja tak się zapowiada :)
RenataZ-et 17.11.2012 11:34
pyszna
BeataJ 13.08.2012 21:01
szybki i sycący obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat