Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsna z brukselką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
brukselka 300 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsna z brukselką

Brukselkę oczyścić i krótko obgotować w lekko osolonej wodzie (gotowałam 13 minut). Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i dodać do niego jajo ( przygotować z niego masę jak na kotlety mielone). Do wysmarowanego naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę masy mięsnej, następnie na niej poukładać brukselkę. Przykryć to drugą warstwą mięsa i kolejną warstwą kapusty. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut. Przy końcu pieczenia - ok. 10 minut przed wyjęciem - posypać zapiekankę serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 15.08.2013 14:01
pyszne danie
Piter 31 12.03.2013 09:03
Bardzo fajna zapiekanka.
dianix 11.03.2013 20:28
ja bym sie skusiła
gosia1988 11.03.2013 20:06
zapowiada się smakowicie
ewka1978 11.03.2013 19:41
bardzo fajna
Megg 11.03.2013 19:37
super zapiekanka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak