Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka mięsna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 30 dag
czosnek
sól i pieprz
ziemniaki 4
cebula 1
pieczarki 5-6
mąka 2 łyżki
mleko 3/4 szklanki
śmietana 1 łyżka
ser żółty 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka mięsna

podane składniki dowolnie kroimy albo w kosteczkę albo w plasterki i dowolnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Najlepiej jednak aby warstwy zaczynały się od mięsa które na pewno puści sok a kończyło się na serze żółtym. Mięso oczywiście doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz czosnkiem. Mleko mieszamy z mąką i śmietaną oraz połową sera żółtego. Dowolnie przyprawiamy do smaku. można też dodać świeżych ziół lub zioła prowansalskie. Następnie powstałym sosem zalewamy naszą zapiekankę i posypujemy pozostałym serem żółtym. Pieczemy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 08.08.2011 22:43
może być dobra
Izabela/bella81 22.02.2011 00:15
smaczne są takie zapiekanki
danusia19671 18.08.2010 18:44
Szkoda
iwa643 16.08.2010 17:36
szkoda ze nie ma zdjecia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak