Zapiekanka mięsna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • makaron łazanki

    6-8 łyżek
  • przecier pomidorowy

    1/2 litra
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

  • ząbki czosnku

    4 szt.
  • marchewka

  • olej

  • masło

  • sól

  • pieprz

  • oregano

  • bazylia

  • ser żółty

    30 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone podsmażyć. Cebulę i czosnek posiekać. marchewkę pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki. Warzywa dodać do mięsa, przyprawić. Dodać przecier i koncentrat, posypać bazylią. Dusić 3-4 minuty. Makaron ugotować. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Układać na przemian makaron, mięso z warzywami, ser makaron, mięso z warzywami ser. Piec ok. 30 minut w 200 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marchewka 08.07.2011 23:49
mniam, to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat