Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA MAKARONOWA ZE SZPINAKIEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 300-350 g
szpinak mrożony 400 g
filet z kurczaka 2 szt
ząbki czosnku 2
przecier pomidorowy 2 łyżki
ser żółty 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA MAKARONOWA ZE SZPINAKIEM

Kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Czosnek przeciskamy przez praskę, lekko podsmażamy na maśle, dodajemy zamrożony szpinak. Gdy szpinak rozpuści się, dodajemy przyprawy, dusimy kilka minut. Makaron gotujemy al dente, wymieszać ze szpinakiem i kurczakiem. Wierzch posmarować przecierem pomidorowym i posypać startym serem żółtym. Zapiekać ok 15 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak