Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron kokardki
2 szkl/suchy -
ryba wędzona
1 szt -
cebula dymka
2 szt -
oliwa
50 ml -
śmietana
1/2 szkl -
sól
do smaku -
pieprz biały Prymat
do smaku -
parmezan
1/2 szkl
Sposób przygotowania
Rybe wybieramy z osci i dla pewności ja ją mielę ,ale nie jest to konieczne.
Dymkę kroimy i podsmażamy na oliwie , dodajemy do niej rybę i wlewamy śmietankę dowolną moze być i tłusta i 18% chwilkę podgrzewamy .
Ser trzemy na tarce.
Do ceramicznego naczynia wkładamy makaron ,zalewamy sosem i posypujemy obficie serem ;)
Zapiekamy ok 15 min.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się