Zapiekanka makaronowa z rybą wędzoną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    2 szkl/suchy
  • ryba wędzona

    1 szt
  • cebula dymka

    2 szt
  • oliwa

    50 ml
  • śmietana

    1/2 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • parmezan

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko .
Rybe wybieramy z osci i dla pewności ja ją mielę ,ale nie jest to konieczne.
Dymkę kroimy i podsmażamy na oliwie , dodajemy do niej rybę i wlewamy śmietankę dowolną moze być i tłusta i 18% chwilkę podgrzewamy .
Ser trzemy na tarce.
Do ceramicznego naczynia wkładamy makaron ,zalewamy sosem i posypujemy obficie serem ;)
Zapiekamy ok 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 08.06.2013 10:34
Bardzo ciekawy smak :) sama byłam zaskoczona robiłam pierwszy raz danie z ryby wędzonej
Paolcia 08.06.2013 09:39
pychotka !! :)
Konczi 08.06.2013 09:23
myślę że smakowałaby mojej rodzinie
Anna133 08.06.2013 08:46
smaczna w brew pozorom nie zbyt ciężka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat