Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa z paluszkami rybnymi i szczypiorkiem

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 250 g
paluszki rybne 10 sztuk
przecier pomidorowy 300 ml
ser żółty 150 g
Szczypiorek cienki 1 łyżka
sól do smaku
olej 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa z paluszkami rybnymi i szczypiorkiem

Na patelni podsmażamy paluszki rybne. Odsączamy z tłuszczy i odkładamy na bok. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Na wierzch układamy paluszki rybne, posypujemy serem żółtym. Zapiekamy aż ser się rozpuści i zarumieni. Posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 28.05.2013 18:30
nigdy takiego połączenie nie próbowałam, ciekwe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak