Zapiekanka makaronowa z ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    300 g
  • pomidory w zalewie pomidorowej

    0,5 puszki
  • cebula

    0,5 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • czosnek marynowany Smak

    1 łyżka
  • białko

    1 szt
  • oregano

    szczypta
  • tymianek

    szczypta
  • bazylia

    szczypta
  • Ziele angielskie mielone Prymat

    szczypta
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • żółty ser

    do posypania
  • mięso mielone

    300 g
  • ogórki kiszone

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować na półmiękko. Mięso przysmażyć z cebulą, dodać pomidory, koncentrat i przyprawy, Poddusić ok 10 min. Na koniec dodać pokrojone w kostkę ogórki i czosnek marynowany. Wymieszać. Makaron wymieszać z białkiem jajka, wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego, Przykryć sosem mięsnym i posypać żółtym serem. Zapiekać ok 30 min w temp 200 st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewasylwia 28.03.2011 17:18
ale pyszności, lubię takie jedzenie
Natalia/tubisiek 28.03.2011 09:42
świetne zdjęcia!! jestem zachwycona :)
aguus 27.03.2011 09:12
wygląda super i tak też pewnie smakuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat