Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaranowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 0,5 kg
mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
olej do smażenia
ser żółty 30 dag
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól do smaku
cebula biała 3 sztuki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaranowa

Makaron świderki gotujemy w lekko osolonej wodzie, al dente. Odcedzamy. Mięso mielone podsmażamy na oleju, pod koniec smażenia doprawiamy je pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Następnie obieramy cebulę i kroimy w kostkę, podsmażamy cebulę na oleju na złoty kolor. Dodajemy do cebuli koncentrat pomidorowy i doprawiamy pieprzem.
Blachę smarujemy tłuszczem wykładamy makaron, następnie wykładamy mięso mielone, polewamy sosem pomidorowym a na wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Wkładamy do piekarnika na 20minut rozgrzanego do temperatury 170stopni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 11.07.2013 22:49
lubię takie:)
Goya 28.04.2013 17:07
lubię takie zapiekanki
Tomasz9 05.03.2013 22:58
wygląda smacznie i pożywnie
Ania321 05.03.2013 22:46
pyszna zapiekanka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak