Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka kurkumowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
pieczarki 200 gram
cebula biała 0,5 sztuki
Kurkuma mielona Prymat 2 łyżki
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
gouda 6 plasterków
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka kurkumowa

Pieczarki kroimy na cienkie plasterki. Cebulę kroimy na jak najcieńszą kostkę. Wrzucamy całość na patelnię i smażymy na oliwie. W połowie smażenia dodajemy kurkumę i koperek. Gdy całość nabierze lekko brunatno-złotego koloru dajemy całość na przekrojoną bagietkę, kładziemy na górę ser i pieczemy w piekarniku na najwyższej temperaturze, dopóki bułka nie będzie wystarczająco chrupiąca, lub gdy ser, nie zacznie się rumienić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gathar 20.01.2016 17:13
Więc polecam moją wersję! :)
agnieszka214 19.01.2016 20:45
Zapiekanki bardzo lubię jesc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak