Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka kapuściana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
kapusta 1 główka
cebula 1 sztuka
kiełbasa wiejska 1 pętko
jaja 3 sztuki
mąka pszenna 4 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka kapuściana

Ugotowane ziemniaki dusimy, dodajemy mąkę zwykłą i ziemniaczaną, 2 jaja i przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotową masę dzielimy na dwie części. Kapustę drobno kroimy i gotujemy przez około 30 minut. Odcedzamy i smażymy z pokrojoną cebulą i kiełbasą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Brytfankę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Nakładamy połowę masy ziemniaczanej, a następnie farsz kapuściany. Nakładamy drugą część masy ziemniaczanej. Po wierzchu smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 01.10.2012 14:53
ciekawy pomysł na zapiekankę
agnieszka214 29.09.2012 14:13
pyszna
manaika 27.09.2012 22:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak