Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA KALAFIOROWA

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka ok. 1 kg
ziemniaki 1,2 kg
cebula 40 dag
szynka gotowana 40 dag
żółty ser 20 dag
kostka masła 1/3

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA KALAFIOROWA

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Kalafior pokroić na mniejsze części
Ziemniaki pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w paseczki. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i układać w nim następujące warstwy: ziemniaki, szynka, kalafior i podsmażona cebulka. Każdą warstwę posypać przyprawami. Na wierzchu zapiekanki
rozłożyć plasterki masła. Całość włożyć do piekarnika i piec ok. 40 minut w temperaturze 160-170 st. C. Pod koniec pieczenia posypać żółtym serem i zapiec do roztopienia sera.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 09.06.2011 16:55
lubię dania z wykorzystaniem kalafiora
szajba2 05.06.2011 15:46
lubię wszelakie zapiekanki
kielcok1 15.05.2011 17:44
podoba mi się
rakow2
rakow2 10.02.2011 15:02
zapiekanki są super
jasiek 01.02.2011 14:24
dobre
jasiek 01.02.2011 14:24
dobre
wiktor188 02.10.2010 09:03
super
buksiak12 17.09.2010 09:25
to musi być smaczne
MAŁGORZATA108 16.07.2010 11:03
Ooo...kalafior, następnym razem dołożę.
noculos 30.06.2010 11:22
Takiej zapiekanki jeszcze nie robiłam , musze spróbować, bo fajnie sie zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak