Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka grzybowa na chlebie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 4 kromki większe
grzyby leśne 2 garście spore
cebula ok 1/2 szt
ser żółty ok 1/2 szkl startego
ogórki konserwowe 1 szt większa
sól i pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka grzybowa na chlebie

Grzyby obieramy, duże kroimy małe zostawiamy w całości, płuczemy i osaczamy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy grzyby na ok 10 min. Solimy, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i doprawiamy do smaku. Odstawiamy na chwile.
Kromki chleba cienko smarujemy masłem, kładziemy po kilka plasterków ogórka i nakładamy grzyby. Układamy w naczyniu żaroodpornym i na 2-3 minuty kładziemy do rozgrzanego piekarnika, wyciągamy i zasypujemy startym serem.
Zapiekamy do rozpuszczenia sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 09.10.2017 12:33
dziękuję baaardzooo:)
jejkuchnia 06.10.2017 12:09
Apetyczna. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak