Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka gołąbkowa z mięsem wołowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
ryż 200 g
cebula 1 sztuka
kapusta biała 1 mała
olej do smażenia
pomidory krojone z puszki 1 puszka
pomidory suszone Smak 2-3 sztuki
Majeranek suszony Prymat szczypta
sól i pieprz
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka gołąbkowa z mięsem wołowym

Z kapusty wycinamy głąb. Liście kapusty wrzucamy do lekko osolonego wrzątku i gotujemy 15-20 minut.
Mięso mielone przypiekamy na patelni z odrobiną oleju. Pod koniec dorzucamy drobno pokrojoną cebulę.
Ryż gotujemy do miękkości. Mieszamy go następnie z mięsem i cebulą.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Pomidory z puszki miksujemy z pomidorami suszonymi, dodajemy majeranek.
W naczyniu do zapiekania układamy warstwy: kapusta, mięso, polewamy sosem, kapusta, mięso, polewamy sosem. Na górę wrzucamy masło.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę, dobrze przykryć folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.04.2017 23:02
Wygląda fajowo ;)
w mojej kuchni 21.03.2017 16:31
pyszne jedzonko
Madzai 20.03.2017 19:29
smaczne danie
adelajda 20.03.2017 16:50
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak