Zapiekanka gołąbkowa z mięsem wołowym

Zapiekanka gołąbkowa z mięsem wołowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    500 g
  • ryż

    200 g
  • cebula

    1 sztuka
  • kapusta biała

    1 mała
  • olej do smażenia

  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • pomidory suszone Smak

    2-3 sztuki
  • Majeranek suszony Prymat

    szczypta
  • sól i pieprz

  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kapusty wycinamy głąb. Liście kapusty wrzucamy do lekko osolonego wrzątku i gotujemy 15-20 minut.
Mięso mielone przypiekamy na patelni z odrobiną oleju. Pod koniec dorzucamy drobno pokrojoną cebulę.
Ryż gotujemy do miękkości. Mieszamy go następnie z mięsem i cebulą.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Pomidory z puszki miksujemy z pomidorami suszonymi, dodajemy majeranek.
W naczyniu do zapiekania układamy warstwy: kapusta, mięso, polewamy sosem, kapusta, mięso, polewamy sosem. Na górę wrzucamy masło.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę, dobrze przykryć folią aluminiową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 09.04.2017 23:02
Wygląda fajowo ;)
w mojej kuchni 21.03.2017 16:31
pyszne jedzonko
Madzai 20.03.2017 19:29
smaczne danie
adelajda 20.03.2017 16:50
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat