Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka gołąbkowa z kapusty włoskiej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 mała
mięso mielone 1/2 kg
ryż 20 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
tymianek
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka gołąbkowa z kapusty włoskiej

Kroki postępowania

2
Oczyszczoną kapustę siekamy. Następnie obgotowujemy w osolonej wodzie. Dokładnie odcedzamy.
Krok 1 - Zapiekanka gołąbkowa z kapusty włoskiej foto
4
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Dodajemy do mięsa mielonego. Cebule siekamy i przesmażamy wraz z posiekanym czosnkiem. Dodajemy do mięsa. Do mięsa dodajemy jajko i przyprawy do smaku i dokładnie wyrabiamy.
Krok 2 - Zapiekanka gołąbkowa z kapusty włoskiej foto
5
Naczynie dokładnie smarujemy masłem. Na dno układamy kapustę, następnie mięso. Przekładamy warstwy do wyczerpania składników. Ostatnią warstwo powinna być kapusta. Kapustę smarujemy rozpuszczonym masłem i pieczemy około 1 godzinę w 190 stopniach. Pod koniec można odkryć wieko, aby wierzch lekko się przypiekł.
Smacznego!
Krok 3 - Zapiekanka gołąbkowa z kapusty włoskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 01.10.2016 11:38
może zrobię?
Benita 28.05.2015 09:23
Bardzo fajny pomysł na zapiekankę. Musi smakować wybornie.
Aleksandra/Olcia 28.05.2015 08:54
też taką robię,pycha
Renata9 27.05.2015 22:56
Fajna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak