Zapiekanka garam masala.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka gotowane

    3 szt
  • ryż

    30 dag
  • cebula

    2 szt
  • pieczareki całe

    25 dag
  • margaryna

    12,5 dag
  • woda

    1 litr
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    2 płaskie łyżki
  • czosnek granulowany

    12 łyżeczki
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    13 łyżeczki
  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    1 łyżka czubata
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka obrać z kości,rozdrobnić na kawałki. Pieczarki oczyścić,umyć i osuszyć.Pokroić na ćwiartki lub w grubą kostkę. Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę. Naczynie do zapiekania posmarować cienko margaryną.Resztę margaryny przełożyć do rondelka lub garnka.Wlać litr wody i dodać przyprawę garam masala.Wsypać czosnek,pieprz,vegetę i zagotować całość. W tym czasie na dno posmarowanego naczynia wsypać suchy ryż.Rozłożyć na nim pokrojoną cebulę.Na to kolejno warstwę mięsa i pieczarek.Całość zalać gorącą zalewą z garam masala i wstawić zapiekankę do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.Piec w termoobiegu ok.45-50 minut.Podawać na gorąco np. z surówką lub ogórkami kiszonymi czy konserwowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 18.12.2012 11:07
mmmm wspaniałe!
ziutula 18.12.2012 07:53
lubię te przyprawy
manaika 17.12.2012 21:57
nabrałam na to ochoty
Iwka 17.12.2012 21:56
uwielbiam garam masale
angelika14 17.12.2012 21:09
ciekawa zapiekanka
Magda24 17.12.2012 20:49
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat