Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka garam masala.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka gotowane 3 szt
ryż 30 dag
cebula 2 szt
pieczareki całe 25 dag
margaryna 12,5 dag
woda 1 litr
przyprawa uniwersalna Kucharek 2 płaskie łyżki
Czosnek suszony Prymat 12 łyżeczki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 13 łyżeczki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 łyżka czubata

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka garam masala.

Udka obrać z kości,rozdrobnić na kawałki. Pieczarki oczyścić,umyć i osuszyć.Pokroić na ćwiartki lub w grubą kostkę. Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę. Naczynie do zapiekania posmarować cienko margaryną.Resztę margaryny przełożyć do rondelka lub garnka.Wlać litr wody i dodać przyprawę garam masala.Wsypać czosnek,pieprz,vegetę i zagotować całość. W tym czasie na dno posmarowanego naczynia wsypać suchy ryż.Rozłożyć na nim pokrojoną cebulę.Na to kolejno warstwę mięsa i pieczarek.Całość zalać gorącą zalewą z garam masala i wstawić zapiekankę do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.Piec w termoobiegu ok.45-50 minut.Podawać na gorąco np. z surówką lub ogórkami kiszonymi czy konserwowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 18.12.2012 11:07
mmmm wspaniałe!
ziutula
ziutula 18.12.2012 07:53
lubię te przyprawy
manaika 17.12.2012 21:57
nabrałam na to ochoty
Iwka 17.12.2012 21:56
uwielbiam garam masale
angelika14 17.12.2012 21:09
ciekawa zapiekanka
Magda24 17.12.2012 20:49
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak