Zapiekanka fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    1/2 puszki
  • fasola czerwona z puszki

    1/2 puszki
  • fasola szparagowa

    1 garsc
  • ziemniaki ugotowane

    2 szt
  • masło

  • mięso cielęce z łopatki

    30 dag
  • sól do smaku

  • śmietana 18 proc

  • jogurt naturalny

  • czosnek

    1 ząbek
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole odcedzamy z zalewy .Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry.Fasolkę szparagową gotujemy z mięsem z dodatkiem kucharka . Fasole wyciągamy wcześniej mięso gotujemy aż będzie miękkie. Na patelni rozpuszczamy masło podsmażamy pokrojone ziemniaki ,cebulę ,fasole ,pokrojoną w kostke paprykę i pokrojone mięsko .Mieszamy solimy do smaku ,pieprzymy .Robimy sos .Mieszamy śmietanę i jogurt z wyciśniętym czosnkiem ,doprawiamy solą . Na talerzu z podajemy zapiekankę polaną sosem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 03.06.2013 19:38
super smak
Kasiax18 30.05.2012 21:14
super
pioge7 20.08.2011 08:23
apetyczna
iwa643 20.08.2011 06:38
Dodajemy natke pietruszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat