Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka domowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
pieczarki 200 g
czosnek 1 ząbek
masło do smażenia
natka pietruszki kilka gałązek
sól do smaku
pomidorki koktajlowe opcjonalnie
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka domowa

1.Pieczarki pokroić w cienkie plasterki, czosnek i pietruszkę posiekać;
2.Pieczarki,czosnek i pietruszke zeszklić na maśle, doprawić solą i pieprzem do smaku, a następnie przykryć pokrywką i dusić kilka- kilkanaście minut;
3.Bagietke przekroić w wzdłuż na pół;Nałożyć "obfitą" warstwę pieczarek, opcjonalnie kilka plasterków pomidorków, a następnie zetrzeć na tartce o dużych oczkach ser żółty;
4.Piekarnik rozgrzać do 160 stopni, zapiec bagietki 10 minut;
5.Podawać na ciepło, np. polane ketchupem;

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 13.02.2014 13:51
pyszna domowa zapiekanka
JOANNA16 24.01.2014 12:36
pycha, uwielbiam))))
eMMe 20.01.2014 00:31
Pycha, wiadomo, że domowe najlepsze:)
Gracer 19.01.2014 21:09
pyszna musi być
babajaga1969 19.01.2014 19:55
pyszna taka
brioszka 19.01.2014 19:35
o rany! od razu przypomina mi się zapiekanka z dworca PKP w Olsztynie! Moja ulubiona :) pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak