Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka cukiniowo- ziemniaczana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 średnia
ziemniaki 4 sztuki
cebula 1 sztuka
oliwa 1/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka cukiniowo- ziemniaczana

Kroki postępowania

1
Cukinię, ziemniaki i cebulę obrać. Ziemniaki pogotować chwilę w osolonej wodzie i pokroić w kostkę. Do żaroodpornej formy dać pokrojoną w kostkę cukinię, pokrojoną w piórka cebulę i ostudzone ziemniaki, wszystko wymieszać.
Krok 1 - Zapiekanka cukiniowo- ziemniaczana foto
2
Przyprawić solą, pieprzem oraz papryką. Oliwę wymieszać z bułka tartą i polać warzywa po wierzchu. Wymieszać i ponownie posypać papryką.
Krok 2 - Zapiekanka cukiniowo- ziemniaczana foto
3
Piec w 200 stopniach ponad godzinę. W trakcie pieczenia zapiekankę zamieszać.
Krok 3 - Zapiekanka cukiniowo- ziemniaczana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renia1 01.08.2013 14:18
cukinie lubie, fajny sposob na pyszny posilek
Justyna/Dzastus 23.01.2013 11:56
ciesze sie ze dalam nowy pomysł na jej wykorzystanie :) oj zjadlabym teraz cukinki.
mariel78 16.11.2012 07:15
Kocham Cukninie
andrzej10 12.11.2012 09:12
wynika z tego ze wszystkiego można coś zrobić
Puszcza 20.08.2012 11:00
dokładnie, u nas tez jej nie brakuje
Kuchareczka2 18.08.2012 15:50
fajny pomysł na wykorzystanie nadmiaru cukinii

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak