Zapiekanka cukiniowo- ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 średnia
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    1/4 szklanki
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka słodka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekanka cukiniowo- ziemniaczana foto
Cukinię, ziemniaki i cebulę obrać. Ziemniaki pogotować chwilę w osolonej wodzie i pokroić w kostkę. Do żaroodpornej formy dać pokrojoną w kostkę cukinię, pokrojoną w piórka cebulę i ostudzone ziemniaki, wszystko wymieszać.
Krok 2 - Zapiekanka cukiniowo- ziemniaczana foto
Przyprawić solą, pieprzem oraz papryką. Oliwę wymieszać z bułka tartą i polać warzywa po wierzchu. Wymieszać i ponownie posypać papryką.
Krok 3 - Zapiekanka cukiniowo- ziemniaczana foto
Piec w 200 stopniach ponad godzinę. W trakcie pieczenia zapiekankę zamieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renia1 01.08.2013 14:18
cukinie lubie, fajny sposob na pyszny posilek
Justyna/Dzastus 23.01.2013 11:56
ciesze sie ze dalam nowy pomysł na jej wykorzystanie :) oj zjadlabym teraz cukinki.
mariel78 16.11.2012 07:15
Kocham Cukninie
andrzej10 12.11.2012 09:12
wynika z tego ze wszystkiego można coś zrobić
Puszcza 20.08.2012 11:00
dokładnie, u nas tez jej nie brakuje
Kuchareczka2 18.08.2012 15:50
fajny pomysł na wykorzystanie nadmiaru cukinii

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat