Zapiekanka chlebowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb czerstwy

    25 dag.
  • boczek wędzony

    10 dag.
  • cebula

    2
  • szynka

    12,5 dag.
  • jajka

    4
  • mleko

    0,5 l.
  • natka pietruszki

    1
  • margaryna

    2-3 łyżki
  • bułka tarta

    1-2 łyżki
  • sól i pieprz

    szczypta
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekanka chlebowa foto
Boczek pokroić, podsmażyć.
Krok 2 - Zapiekanka chlebowa foto
Cebulę pokroić. Dodać do smażącego się boczku.
Krok 3 - Zapiekanka chlebowa foto
Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą, wyłożyć chlebem (częścią chleba)- pokrojonym.
Krok 4 - Zapiekanka chlebowa foto
Jajka roztrzepać z mlekiem i przyprawami.
Krok 5 - Zapiekanka chlebowa foto
Na wyłożony wcześniej chleb wyłożyć cebulę z boczkiem, pokrojoną szynkę, zalać mlekiem z jajkami i z=ponownie wyłożyć chleb. Piec w 200 stopniach przez około 35 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat