Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka chlebowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chleb czerstwy 25 dag.
boczek wędzony 10 dag.
cebula 2
szynka 12,5 dag.
jajko 4
mleko 0,5 l.
natka pietruszki 1
margaryna 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki
sól i pieprz szczypta
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka chlebowa

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić, podsmażyć.
Krok 1 - Zapiekanka chlebowa foto
2
Cebulę pokroić. Dodać do smażącego się boczku.
Krok 2 - Zapiekanka chlebowa foto
3
Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, obsypać bułką tartą, wyłożyć chlebem (częścią chleba)- pokrojonym.
Krok 3 - Zapiekanka chlebowa foto
4
Jajka roztrzepać z mlekiem i przyprawami.
Krok 4 - Zapiekanka chlebowa foto
5
Na wyłożony wcześniej chleb wyłożyć cebulę z boczkiem, pokrojoną szynkę, zalać mlekiem z jajkami i z=ponownie wyłożyć chleb. Piec w 200 stopniach przez około 35 minut.
Krok 5 - Zapiekanka chlebowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak