Zapiekanka chlebowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    12 kromek
  • boczek wędzony

    25 dag
  • papryka

    strąk
  • pomidory

    2 szt.
  • olej

  • mleko

    1 sztkl.
  • jajko

    2 szt.
  • sól

  • pieprz

  • ser gouda

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Pomidory sparz, obierz, pokrój w plastry. Paprykę pokrój w paski, podsmaż na oleju.
2. Mleko roztrzep z jajkami i przypraw. W masie zanurz chleb. Ułóż w formie z plastrami boczku, sera, papryką i pomidorami. Polej resztą mleka. piecz 20 min. w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta 18.03.2013 15:12
lubimy taki chlebek na ciepło-szczególnie zimą
AURELKA 23.08.2012 18:00
znakomita zapiekanka
caralajna 28.12.2011 14:24
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat