Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka chlebowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 12 kromek
boczek wędzony 25 dag
papryka strąk
pomidory 2 szt.
olej
mleko 1 sztkl.
jajko 2 szt.
sól
pieprz
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka chlebowa

1. Pomidory sparz, obierz, pokrój w plastry. Paprykę pokrój w paski, podsmaż na oleju.
2. Mleko roztrzep z jajkami i przypraw. W masie zanurz chleb. Ułóż w formie z plastrami boczku, sera, papryką i pomidorami. Polej resztą mleka. piecz 20 min. w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 18.03.2013 15:12
lubimy taki chlebek na ciepło-szczególnie zimą
AURELKA 23.08.2012 18:00
znakomita zapiekanka
caralajna 28.12.2011 14:24
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak