Zapiekanka bułgarska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki pokrojone w ćwiartk

    6 szt
  • sól

  • pieprz

  • przecier pomidorowy

    1 słoiczek mały
  • fasolka szparagowa

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 szt
  • olej

  • pomidory

    1 puszka
  • wołowina

    0,5 (pokrojona w paseczki)
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podsmażyć, posolić, zalać 1 szkl. Wody, gotować 45 minut. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, włożyć do rondla. Dodać przecier, osączone pomidory i fasolkę. Mieszać aż całość zagotuję się, przyprawić. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, a na wierzch ziemniaki i jarzynkę. Piec 17 minut w 180 stop. Przybrać natką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tetiana 01.04.2012 23:23
uwielbiam to danie
marta1371 03.03.2011 16:28
jestem ciekawa jak smakuje
krzyniu1984 28.02.2011 06:43
brzmi fajnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat