Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka bez zapiekania

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 1 opakowanie
kaszanka 0,5 kg
szpinak mrożony 400 g
przecier pomidorowy 1 słoiczek
twaróg 200 g
cebula biała 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka bez zapiekania

Kaszankę obieramy z błonek, podsmażamy na patelni. Szpinak rozmrażamy. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do szpinaku. Dodajemy również zmielony twaróg i doprawiamy do smaku. Przecier podgotowujemy z 2 łyżkami wody. Chleb tostowy rozkładamy na brytfannie. Na chleb nakładamy warstwę kaszanki. Następnie przykrywamy warstwą szpinaku. Kolejna warstwa to masa szpinakowa. Następnie chleb i masa z przecieru pomidorowego. Wkładamy całość go lodówki na około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 01.02.2017 12:46
Ciekawa opcja !
Ifa 02.01.2017 06:21
Bardzo pomysłowe :-)
benka 01.01.2017 08:00
Wow, to wygląda jak tort, fajne na imprezę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak