ZAPIEKANKA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • głowka kapusty

  • ryż

    1/2 l
  • cebula

    3
  • pieczarki

    40 dkg
  • kiełbasa podwawelska

    2 laski
  • przyprawa do zup

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

½ główki kapusty poszatkować i dać na spód, suchy ryż wsypać na kapustę. Cebule pokroić w kostkę i rozłożyć po całym ryżu. Dać następną warstwę: pieczarki, kiełbasę, potrzepać pieprzem. Drugą połówkę kapusty poszatkowaći dać na wierzch, posypać Vegetą. Do 3 szklanek wody dodać4 łyżki magi i zalać wszystko. Po ½ godz. pieczenia dać na wierzch masła i piec dalej aż do miękkości kapusty ok. ½ godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 02.06.2012 09:01
lubie zapiekanki :)
Justyna Jussstiii 21.09.2011 12:29
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat