ZAPIEKANKA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ZAPIEKANKA

  • ziemniaki

    1 kg.
  • brokuł

    1 szt.
  • fasolka szparagowa

    30 dkg.
  • kiełbasa śląska

    0,5 kg.
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

  • ser żółty

    30 dkg.

sos beszamelowy

  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • masło

    3 łyżki
  • mleko 2%

    1 szk.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki kroimy w plasterki.brokuły drobimy,fasolkę obieramy,kiełbasę kroimy w kostkę.Wkładamy warstwami do naczynia żaroodpornego,zalewamy sosem beszamelowym ,przyprawiamy na to wszystko ser ,może być starty.Można posypać koperkiem.Zapiekamy w piekarniku 150 stopni 45 min.SMACZNEGO.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
engie23 17.03.2015 08:43
z chęcią bym zjadła

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat