Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ZAPIEKANKA

ziemniaki 1 kg.
brokuł 1 szt.
fasolka szparagowa 30 dkg.
kiełbasa śląska 0,5 kg.
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
ser żółty 30 dkg.

sos beszamelowy

mąka pszenna 3 łyżki
masło 3 łyżki
mleko 2% 1 szk.

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA

Ziemniaki kroimy w plasterki.brokuły drobimy,fasolkę obieramy,kiełbasę kroimy w kostkę.Wkładamy warstwami do naczynia żaroodpornego,zalewamy sosem beszamelowym ,przyprawiamy na to wszystko ser ,może być starty.Można posypać koperkiem.Zapiekamy w piekarniku 150 stopni 45 min.SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 17.03.2015 08:43
z chęcią bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak