zapiekane ziemniaki z bekonem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • oreganao

  • kminek Prymat

  • sól, pieprz

  • olej

    20 ml
  • boczek

    20 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozłożyć na blachę boczek tak by na siebie nie nachodziły piec w temp 180 stopni Ziemniaki pokroić w kostkę ułożyć na natłuszczona druga blachę posypać ziołami . po 10 min pieczenia boczku włożyć blachę z ziemniakami . Piec do momentu gdy ziemniaki będą mieć złocisty kolor gdy bekon będzie gotowy wyjąc z piekarnika pokroić w malutka kostkę następnie obsypać ją na ziemniaki . Podawać można dzieciom :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 22.03.2011 22:47
lubię takie dania
jolaxa1 20.02.2011 23:08
Super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat