Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane ziemniaki po szczecinsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
pomidory 3 sztuki
jajko 3 sztuki
czarne oliwki 1 sloiczek
koper 1 sztuka
cytryna 1 sztuka
majonez 1 sloik
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane ziemniaki po szczecinsku

kalafior umyc i poodcinac z niego same rozyczki rozyczki ugotowac w lekko osolonej wodzie ale tak aby byly jeszcze nieco twardawe nie rozgotowac ich ugotowany kalafior wyjac z wody i skropic sokiem ze swiezej cytryny pomidory umyc i pokroic na niewielkie cwiartki jajka ugotowac na twardo wystudzic i pokroic na cwiartki cebule obrac podzielic na pol i pokroic w cienkie polksiezyce wszystkie te skladniki wlozyc do miski dodac oliwki lekko posolic popieprzyc i delikatnie calosc wymieszac wymieszana salatke ulozyc na polmisku przykryc delikatna warstwaa majonezu i posypac po wierzchu poszatkowanym koperkiem salatka z kalafiorem jest bardzo syta i piesci nasze podniebienie cala gama wyrazistych nut smakowych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 20.09.2010 14:27
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak