zapiekane ziemniaki po szczecinsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • pomidory

    3 sztuki
  • jajko

    3 sztuki
  • czarne oliwki

    1 sloiczek
  • koper

    1 sztuka
  • cytryna

    1 sztuka
  • majonez

    1 sloik
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • cebula czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kalafior umyc i poodcinac z niego same rozyczki rozyczki ugotowac w lekko osolonej wodzie ale tak aby byly jeszcze nieco twardawe nie rozgotowac ich ugotowany kalafior wyjac z wody i skropic sokiem ze swiezej cytryny pomidory umyc i pokroic na niewielkie cwiartki jajka ugotowac na twardo wystudzic i pokroic na cwiartki cebule obrac podzielic na pol i pokroic w cienkie polksiezyce wszystkie te skladniki wlozyc do miski dodac oliwki lekko posolic popieprzyc i delikatnie calosc wymieszac wymieszana salatke ulozyc na polmisku przykryc delikatna warstwaa majonezu i posypac po wierzchu poszatkowanym koperkiem salatka z kalafiorem jest bardzo syta i piesci nasze podniebienie cala gama wyrazistych nut smakowych

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
buksiak12 20.09.2010 14:27
bardzo ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat