Zapiekane ziemniaki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • sól

  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

  • Koperek suszony Prymat

  • margaryna do smarowania formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie, aż zaczną robić się miękkie. Odcedzamy i studzimy. Następnie kroimy je w plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym lub formie wysmarowanej margaryną. Ziemniaki posypujemy przyprawą do ziemniaków oraz suszem koperku. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy ok. 20 minut w temp. 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 30.04.2015 15:46
pychotka! jak wszystko co ziemniaczane
Wacław 24.04.2015 10:47
fajny pomysł na ziemniaki
Anna69 24.04.2015 10:19
Ja robię takie zawsze do niedzielnego obiadu. Mój mąż je uwielbia, zwłaszcza jak są mocno przypieczone.
Karolcia12 24.04.2015 08:31
ŚWIETNY POMYSŁ, SKORZYSTAM I WYPRÓBUJĘ.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat