Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ziemniaczane puree

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1-2 łyżki
czosnek 3 łyżki
ziemniaki młode
żółty ser starty 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ziemniaczane puree

Ziemniaki w mundurkach ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Jeszcze gorące delikatnie obrać i przecisnąć przez praskę, posolić, dodac pieprz do smaku, dodać masło, starty ser i czosnek.

Wg uznania, można rownież dodać przyprawy, oregano, bazylię, ja wybrałam wersję bezzielną :)

Tak przygotowaną mase przełożyć do rękawa cukierniczego i przełożyc do kokilek.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec, aż wierzch się ładnie zarumieni i przypiecze, czyli około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Brenia 30.09.2012 19:04
Rewelacja ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak