Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane warzywne paczuszki z mozarellą

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinie małe 1 szt
brokuł 6 różyczek
papier do pieczenia
pomidory suszone Smak 8 szt
pieczarki 10 dag
mozarella 1 op
oliwki czarne Smak 6 szt
bazylia
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
sos worcestershire 2 łyżki
czosnek ząbki 2
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane warzywne paczuszki z mozarellą

Myjemy cukinię, kroimy w plasterki. Płuczemy kalafiora i brokuła. Blanszujemy we wrzącej wodzie, aż warzywa będą półmiękkie. Pod koniec dorzucamy cukinię, Pieczarki myjemy, osuszamy, smażymy na rozgrzanym maśle. Pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Mozarellę odsączamy z zalewy i kroimy w plasterki. Papier do piecznenia związujemy na końcach i do środka wkładamy wszystkie warzywa. Skrapaimay oliwą z odsączonych pomidorów, posypujemy czosnkiem, oliwkami, obkładamy mozarellą. Polewamy sosem. Doprawiamy i zapiekamy w piekarniku ok 30 min w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 15.04.2014 18:43
Bardzo ciekawie podane.
czekoladka_m 15.04.2014 11:43
bardzo ładnie to wygląda;))
brioszka 15.04.2014 11:31
same pyszności! :) no i mało zmywania
AZgotuj 15.04.2014 11:16
fantastyczna łódeczka pełna zdrowia:)
Paolcia 15.04.2014 11:09
wygląda bajecznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak