Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane warzywa po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1
cukinia 1
cebula czerwona 1
koper świeży 1 peczek
pomidory krojone z puszki 1
mozzarella
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane warzywa po grecku

Niedbale pokroj wszystkie warzywa. Ukladaj warstwowo w naczyniu zaroodpornym. Zacznij od warstwy cukini, pozniej poloz baklazana, papryke, cebule, pomidory z puszki, potnij nozyczkami koper i posyp warzywa. Polej sokiem pomidorowym z puszki, i skrop oliwa z oliwke.Wloz do piekarnikia na min. 1 godzine ok. 160C.
Jesli lubisz mozzarelle, poloz plastry na wierzch dania na 10 minut przed wyciagnieciem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 06.05.2012 18:42
fajne ;) wszystkie Twoje dania wyglądaja apetycznie =)
mela25 08.04.2012 11:20
smakowite :)
caralajna 07.04.2012 19:04
lubię takie dania :)
elaa 07.04.2012 16:57
rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak