Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane warzywa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

salami 200 g
ser żółty 100 g
Zioła prowansalskie suszone Prymat
warzywa mrożone 2 opakowania
masło 2 łyżki
słonecznik łuskany 1 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane warzywa

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wrzucamy mieszankę warzyw mrożonych, dodajemy pokrojoną w paski salami i posypujemy ziołami. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Po tym czasie posypujemy tartym serem i pieczemy do rozpuszczenia sera. Posypujemy podprażonym słonecznikiem i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 30.03.2016 07:19
Super warzywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak