Zapiekane warzywa

Zapiekane warzywa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • salami

    200 g
  • ser żółty

    100 g
  • zioła prowansalskie

  • warzywa mrożone

    2 opakowania
  • masło

    2 łyżki
  • słonecznik łuskany

    1 łyżka
  • płatki migdałowe

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wrzucamy mieszankę warzyw mrożonych, dodajemy pokrojoną w paski salami i posypujemy ziołami. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Po tym czasie posypujemy tartym serem i pieczemy do rozpuszczenia sera. Posypujemy podprażonym słonecznikiem i migdałami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

30.03.2016 07:19
Super warzywa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat