Zapiekane warzywa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • marchewka

    2 szt
  • kalafior

    1 mały
  • cebula

    1 duża
  • por

    1
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plastry. Marchewkę oskrobać, umyć pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Kalafiora podzielić na różyczki. Pora pokroić w plasterki. Warzywa przełożyć do worka do pieczenia, posolić i popieprzyć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i zapiekać 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 20.04.2014 14:05
bardzo lubię
Alex_M 20.02.2014 10:47
pyszny obiadek!
natalia.doradca 08.01.2014 09:59
Smaczne danie :)
barbara11561 26.12.2013 00:40
świetne:)lubię takie
maciek7 22.12.2013 09:42
pyszne danie
fotoviderek 13.12.2013 07:15
Super danie :)
Lis 11.12.2013 00:58
Smaczny pomysł na warzywa:)
iwi 10.12.2013 21:00
Pycha warzywka
Renata9 10.12.2013 20:36
smakowite te warzywka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat