Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane tosty z pieczarkami, selerem naciowym i pomidorem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 1 opakowanie
pieczarki 300 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
seler naciowy 2 łodygi
masło 1 łyżka
pomidor 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane tosty z pieczarkami, selerem naciowym i pomidorem

Kroki postępowania

1
Pieczarki kroimy w cienkie plastry
Krok 1 - Zapiekane tosty z pieczarkami, selerem naciowym i pomidorem foto
2
Cebule kroimy drobno i wraz z pieczarkami podsmażamy na roztopionym maśle. Doprawiamy do smaku: czosnkiem, papryką, solą.
Krok 2 - Zapiekane tosty z pieczarkami, selerem naciowym i pomidorem foto
3
Seler naciowy kroimy w cienkie plastry i dodajemy do składników na patelni.
Krok 3 - Zapiekane tosty z pieczarkami, selerem naciowym i pomidorem foto
4
Chleb tostowy umieszczamy w sendwichu- nakładamy porcję podsmażonych pieczarek z cebulką i selerem
Krok 4 - Zapiekane tosty z pieczarkami, selerem naciowym i pomidorem foto
5
na to nakładamy pokrojonego w plastry pomidora. Farsz przykrywamy drugą kromką i zapiekamy . Smacznego :)
Krok 5 - Zapiekane tosty z pieczarkami, selerem naciowym i pomidorem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 04.11.2014 22:51
wspaniały pomysł :-).
Futka 04.11.2014 15:59
Przepyszne tosty! :D
Hrabina w kuchni 04.11.2014 10:59
Pomysłowe.:)
olkaaa 04.11.2014 07:22
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak