Zapiekane tortelloni z kabanosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 szt.
  • kabanos

    5 dag
  • szynka gotowana

    5 dag
  • olej

    2 łyżki
  • groszek mrożony

    30 dag
  • pomidory z puszki całe

    1 szt.
  • tortelloni ze szpinakiem

    40 dag
  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    10 dag
  • tłuszcz do formy

  • szczypiorek usiekany

    3 łyżki
  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zapiekane tortelloni z kabanosem foto
Pora myjemy, kroimy w talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone kabanosy i szynkę. Dodajemy pora i dusimy razem, aż zmięknie.
Krok 2 - Zapiekane tortelloni z kabanosem foto
Dodajemy groszek zielony i fasolę.
Krok 3 - Zapiekane tortelloni z kabanosem foto
Wlewamy pomidory razem z sokiem.Dusimy 5 min na patelni.
Krok 4 - Zapiekane tortelloni z kabanosem foto
Dodajemy tortelloni ugotowane wcześniej al dente. Delikatnie mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 5 - Zapiekane tortelloni z kabanosem foto
Przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Krok 6 - Zapiekane tortelloni z kabanosem foto
Posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-30 min w 180 st.
Krok 7 - Zapiekane tortelloni z kabanosem foto
Posypujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 15.11.2013 16:21
fajna zapiekanka :)
magdziorka6 15.11.2013 15:45
fajne polzenie
Olga_SK 15.11.2013 13:02
Pyszna propozycja :)
Renataj 15.11.2013 12:10
Prezentuje się bardzo apetycznie.
ssylwiaa 15.11.2013 10:29
pyszna zapiekanka ;)
Monia 15.11.2013 08:53
Interesująca propozycja, ciekawe... :)
Zdzisław 15.11.2013 08:44
smacznie podano danie
LoLa 15.11.2013 07:14
super przepis mniam
msmariusz 14.11.2013 23:51
tak ciekawy przepis
marcia7 14.11.2013 23:09
bardzo ciekawa ta potrawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat