Zapiekane śledzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    4 filety
  • sól do smaku

  • mąka

    do panierki
  • olej do smażenia

  • ketchup łagodny

    4 łyżki
  • śmietana

    5 łyżek
  • chrzan

    2 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Namoczone wcześniej filety osączmy, przyprawiamy, obtaczamy w mące i smażymy na oleju.
Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia i zalewamy sosem. Zapiekamy całość około 20 minut. Podajemy do chleba z dowolna surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 04.01.2017 21:37
Bardzo dobre.
dodi 28.12.2016 17:56
pyszne śledziki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat