Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane schabowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
sól szczypta
pieprz
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki
jajko 1
papryka czerwona 1/2
suszone pomidory kilka
mozzarella 5 dag
kapary
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane schabowe

Kroki postępowania

1
Piekarnik należy włączyć na ok. 190 stopni (najlepiej z termoobiegiem).

Schab kroimy w grubsze plastry. Lekko ubijamy tłuczkiem, przyprawiamy, a następnie smażymy kotlety na patelni. Najpierw moczymy każdy kawałek schabu w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy z obu stron.

Gotowe kotlety nakładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Na każdego kotleta nakładamy pokrojoną paprykę, kapary, suszone pomidory.
Krok 1 - Zapiekane schabowe foto
2
Na koniec posypujemy każdego kotleta startą mozzarellą i posiekanym koperkiem. Wkładamy do piekarnika na ok. 10-15 minut aż ser się rozpuści.
Krok 2 - Zapiekane schabowe foto
3
Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Krok 3 - Zapiekane schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.09.2017 17:52
nowy ciekawy smak schabowego
jejkuchnia 15.09.2017 10:01
Ale super pomysł na schabowe. :)
w mojej kuchni 14.09.2017 22:51
fajna odmiana schabowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak