Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane roladki z mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 60 dag
schab bez kości 12 plastrów
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 30% 200 ml
ser żółty 20 dag
jajko 1 szt
oliwa
szczypiorek usiekany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane roladki z mielonym

Mięso mielone należy wymieszać z jajkiem, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem.
Plastry schabu należy ubić za pomocą tłuczka, na każdy płat mięsa wykładamy nadzienie z mięsa mielonego, do środka można także wsadzić żółty ser, zwijamy roladki i smażymy z każdej strony na oliwie, po czym wykładamy nasze usmażone roladki na dnie naczynia do zapiekania.
Do miski przelewamy śmietankę, wbijamy jajko, ścieramy starty ser, delikatnie mieszamy, doprawiamy gałką muszkatołową, solą i zalewamy tak przygotowaną masą nasze roladki. Pieczemy w piekarniku w 200 st, przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 28.10.2014 13:17
pyszne danie
bhb8 28.10.2014 13:04
apetyczny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak