Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane roladki z indyka z bazylią i suszonymi pomidorami
2.pomidory drobno kroimy i mieszamy z posiekaną bazylią, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, szczyptą pieprzu i trzema łyżeczkami oliwy (tej, w której były pomidory),
3.na płaty mięsa nakładamy pomidorowo-bazyliowy farsz i zwijamy w roladki,
4.roladki układamy w naczyniu żaroodpornym a wierz smarujemy lub skrapiamy oliwą w której były suszone pomidory,
5.naczynie żaroodporne przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180˚C, pieczemy około 40 min.
6.po upieczeniu roladki kroimy na grube plastry, przekładamy plasterkami mozzarelli , skrapiamy sosem, który powstał podczas pieczenia i zapiekamy aż ser się delikatnie rozpuści,
7.całość dekorujemy listkami bazylii.