Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pyzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pyzy 1 op
wędzony boczek 15 dag
pieczarki 20 dag
śmietana 100 g
jajko 1 szt
sól
koperek
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pyzy

Pyzy zagotować. Boczek podsmażyć, dodać pokrojone pieczarki, ponownie podsmażyć i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Pyzy ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Dodać podsmażony boczek oraz pieczarki. Polać śmietaną wymieszaną z jajkiem. Posypać starym serem. Zapiekać 20 min. w temp. 200 stopni. Przed końcem zapiekania posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.01.2014 21:57
fajny przepis
olkaaa 14.04.2013 21:57
bardzo lubię
barbara11561 18.11.2012 00:47
świetne
alaaa 01.06.2012 08:43
extra pomysł
jeta72 07.04.2012 18:22
fajne :-)
smakoszek 23.02.2012 14:13
świetne
Wafelek2601 14.02.2012 22:15
super
Gosia32
Gosia32 26.06.2011 01:18
smaczne
Ania67 20.06.2011 08:34
extra
Magdalena1110 19.06.2011 16:03
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak