Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane puree z jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 500 g
mleko 200 ml
masło 2 łyżki
jajko 1 sztuka
koperek 1 łyżka
sól do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane puree z jajkiem

Młode ziemniaki myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Dodajemy ciepłe mleko i 1 łyżkę masła. Przyprawiamy przyprawą do ziemniaków i solą do smaku. Całość ugniatamy na jednolitą masę. Wykładamy do naczynia żaroodpornego i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Zapiekamy w 180 C przez ok 20 minut. Na wierzch po upieczeniu kładziemy łyżkę masła i sypiemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 12.06.2013 08:10
fajny obiadek
Krzysztof15 12.06.2013 08:07
ciekawe danie
Katarzyna59 12.06.2013 08:00
super przepis
Wiesława1 12.06.2013 07:31
fantastyczny przepis
beniaminek 11.06.2013 22:40
fajne danie
gosia1988 11.06.2013 21:45
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak